Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Ambulatori de Vilafranca ha vacunat prop de 600 persones en la primera setmana de la campanya de

El dia 3 d’ octubre va començar la campanya 2005-2006 de vacunació de la grip, que finalitzarà el 30 de novembre.

L’ ambulatori de Vilafranca té previst vacunar entre 3.500 i 3.700 persones. La majoria es vacunarà durant aquest mes, mentre que al novembre, el ritme decreix sensiblement. La primera setmana de la campanya ha estat intensa i ja han estat vacunades prop de 600 persones, xifra que encara esperen repetir aquesta tercera setmana de la campanya. Segons la Dra. Tubau, a partir de la setmana vinent el ritme de vacunació es reduirà sensiblement.

De tota manera, hi ha temps fins al 30 de novembre i la grip no arribarà fins al mes de desembre, coincidint amb el fred.

La vacuna està indicada per als grups de risc : les persones de més de 60 anys, les dones embarassades, els nens i adolescents que han estat tractats durant llarg temps amb àcid acetilsalicílic, els malalts crònics i aquest any, es fa especial incidència en els professionals dels centres sanitaris.

Segons la Dra.Tubau, la vacuna no evita la grip al 100% però sí que estalvia complicacions, com la pneumònia.

Segons el Departament de Salut, la grip afecta del 5 al 20% de la població catalana, tot i que la seva incidència varia cada any.

Els símptomes de la grip són febre alta, dolor als ossos i musculars i en funció de l’ any, ve acompanyada per mal de cap, tos, mucositat o diarrea.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: