Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesc Gelonch va oferir la seva poesia col·loquial dins la Kinzena poètica

El lleidetà Francesc Gelonch es defineix a ell mateix com a artista i agitador cultural i dijous al vespre va ser a Vilafranca per demostrar-ho. Gelonch va oferir el seu curiós recital poètic al bar musical Trànsit, al carrer Raval de la Font. La manera de recitar del poeta varia segons el propi poema fins [...]

El lleidetà Francesc Gelonch es defineix a ell mateix com a artista i agitador cultural i dijous al vespre va ser a Vilafranca per demostrar-ho. Gelonch va oferir el seu curiós recital poètic al bar musical Trànsit, al carrer Raval de la Font. La manera de recitar del poeta varia segons el propi poema fins al punt que en determina el ritme i l’entonació d’una forma gairebé exagerada.

Francesc Gelonch va ser una de les revelacions de la Kinzena de l’any passat i molts espectadors van demanar que tornés. El lleidetà ha desenvolupat el seu treball en diversos camps, que passen per la fotografia, la pintura, la instal·lació, el vídeo, el cinema, la investigació sonora i, evidentment, la poesia.

A principis dels noranta va començar a actuar a Lleida amb diverses exposicions de fotografia i pintura, a més d’intervencions en espais públics i altres accions efímeres del que anomena agitació política i cultural de carrer.

A més, s’ha dedicat a la realització d’audiovisuals de tall experimental i com a comissari de mostres i festivals audiovisuals.

En la vessant poética, Gelonch es defineix per la seva col·loquialitat que no rebutja l’experimentació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: