Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla Director de l’Alt Penedès apunta creixements urbanístics de Vilafranca i Sant Sadurní per tal

El Secretari de Planificació Territorial , Oriol Nel.lo, ha presentat davant del consell d’alcaldes de l’Alt Penedès les línies bàsiques en les que s’està plantejant el Pla Director.

Acompanyat del coordinador dels treballs d’elaboració del Pla, Josep Maria Carrera, va explicar als alcaldes de la comarca que el govern de la Generalitat vol ordenar el conjunt del territori davant l’increment de població que s’està produint i que es produirà en els propers 15 anys al nostre país. En aquest sentit va dir que el Pla Director de l’Alt Penedès, es coordinarà amb altres plans directors i amb el pla territorial general de Catalunya. L’exposició d’ahir en el consell d’alcaldes va servir per introduir les línies mestres, sense presentar encara un document concret.El secretari de Planificació Territorial del Departament de Política Territorial va destacar també que el model cap el que es vol fer anar el Pla Director és el d’un creixement urbanístic de Vilafranca i Sant Sadurní, per evitar l’escampadissa per tota la comarca. També es planteja una proposta de compensació solidària amb la resta de municipis pel que fa als beneficis que pugin generar els polígons industrials.

Dijous es va fer un contacte directe amb els alcaldes per presentar trets generals i aviat es presentarà una proposta més concreta als ajuntaments.

La reunió amb el consell d’alcaldes va permetre a Oriol Nel.lo escoltar de primera ma les inquietuds i els neguits dels ajuntaments de l’Alt Penedès , a més de rebre algunes crítiques. L’alcalde de Torrelavit, Pere Ribé, per exemple, va preguntar perquè no es va lliurar un document als alcaldes. En aquest sentit Nel.lo va dir que ahir era una primera reunió i que en breu rebran tots els ajuntaments un disquet amb una proposta a la qual podran presentar al.legacions. Angèlica Rodríguez va criticar també que es pensi més en les necessitats de Catalunya que en la idiosincràsia del Penedès. En aquest sentit el secretari de planificació va dir que no es presentarà un pla en ferm fins que no s’hagi fet la consulta a tots els municipis de la comarca. L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, va demanar del Pla Director tres condicions. Respecte cap als ajuntaments, un creixement que permeti la cohesió social i unes infraestructures i serveis respectuosos amb el paisatge de la comarca. D’altra banda el president del consell comarcal, Ramon Xena, destacar que el procés de redacció del Pla Director encara està obert i que tots els ajuntaments, grups comarcals i entitats i institucions encara hi son a temps de dir el que volen de la comarca.

Destacar que en la reunió hi eren presents també representants a nivell de comarca de les forces polítiques que tenen representació a l’Alt Penedès; així com els diputats al Parlament de Catalunya Roberto Labandera del PSC i Miquel Carrillo d’ERC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: