Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El partit popular de Vilafranca anuncia que votarà en contra de la proposta d’ordenances fiscals del

El PP estima que no afavoreix prou a la gent gran e incapacitada, ni a les famílies, així com tampoc l’activitat econòmica i la implantació de les noves empreses.

El grup municipal del PP votarà en contra de la proposta d`ordenances fiscals per l’any 2.006 que presentarà l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès en el Ple és celebrarà el pròxim dimarts. El regidor Josep Ramon ha comentat que el seu vot serà negatiu, ja que tot i que ells han presentat algunes esmenes, consideren que no seran tingudes en compte. Un altra fet important és que ja en els darrers anys s’ha recaptat més del que s’havia pressupostat, i que per tant es podria afluixar la pressió fiscal

El PP estima que per afavorir a les famílies es tindria que establir una bonificació del 95% en l’IBI per les famílies nombroses, respecte de l’immoble en el que tinguin la seva residència habitual. és cert que en la proposta presentada per la seva aprovació s’estableix una bonificació d`un 10% condicionat a no superar uns nivells de renda. Des de el PP consideren que aquest percentatge és insuficient i en tot en cas no es té que condicionar a un nivell de renda.

Com dèiem, des del PP es considera que aquestes propostes son raonables ja que durant aquest 2.005 s’ha recaptat 256.347,37€ dels que s’havien pressupostat per exemple en l’impost de la plus vàlua; i també més de 305.000€ pel que fa a llicències urbanístiques.

En relació a la gent gran e incapacitada el PP demana la supressió de l’ordenança fiscal reguladora del preu públic per la prestació del servei de teleassistencia domiciliaria (telealarmes).

El PP estima que la proposta d`Ordenances Fiscals per l’any 2.006 tampoc afavoreix l’activitat econòmica i la implantació de noves empreses. Amb l’Impost d`Activitats Econòmiques a part d’aplicar el tipus de gravamen previstos en les Ordenances Fiscals durant l’any 2.003, acomodats a les variacions de l’IPC es tindrien d’establir unes bonificacions del 50 % durant cinc anys per aquelles empreses que inicien la seva activitat professional o empresarial; o que incrementin la mitjana de la seva plantilla de treballadors en contracte indefinit. També s’oposen a que es canviï la categoria de carrers de la Vila, ja que suposa un important augment de l’IAE per les empreses establertes en carrers com Avinguda de Tarragona, Plaça de l’Espirall etc.

Finalment, en la taxa de recollida d’escombreries consideren que l’increment hauria de ser el corresponent a l’IPC, i no el 6% que proposa l’equip de govern. Aposten per una millora en la gestió que podria ajudar a reduir costos en aquest servei

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: