Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Museu de Vilafranca, l’ajuntament i el consell comarcal ha signat el conveni pel lliurament del f

Ahir l’alcalde de Vilafranca, el president del Consell Comarcal i el president del Museu van signar el conveni que estableix que el Museu farà el lliurament, a títol de dipòsit, de la totalitat

El volum aproximat del fons és de 55 mil imatges i films. L’Arxiu es compromet a catalogar totes les imatges i a la seva conservació.

El president del Museu, Josep Soler, destaca que aquesta operació compta amb l’aval de la Generalitat i que permetrà catalogar totes les imatges de forma més ràpida.

El president del Museu ha assenyalat també el compromís per part de l’arxiu de digitalitzar les imatges per tal que el Museu pugui disposar d’aquesta còpia digital. D’altra banda també ha remarcat que la cessió és en dipòsit i que el museu no se’n desvincularà perquè es vol continuar treballant per tal d’oferir exposicions i materials basats en aquestes imatges.Per agilitar els treballs el Museu lliurarà una còpia de la base de dades amb 5500 fitxes d’inventari ja elaborades, que caldrà sumar a les que en el futur realitzi l’arxiu. Les despeses de condicionament, conservació i descripció dels fons dipositats aniran a càrrec de l’Arxiu Històric Comarcal a través de partides pressupostàries gestionades des del Consell Comarcal o des del departament de cultura de la Generalitat. El fons d’imatges del Museu és fruit de les donacions particulars i cessions d’institucions que ha anat rebent des del 1935, amb una especial atenció al fons Lara, integrat bàsicament per retrats familiars que suposen un document molt significatiu de l’evolució de la vida i la societat vilafranquina en la primera part del segle 20.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: