Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup municipal d`ERC ret homenatge a la memòria de Lluís Companys

El 15 d'octubre de 1940 a les 6 del matí i al Castell de Montjuïc moria Lluís companys, afusellat en mans de les tropes franquistes després d'un consell de guerra sumaríssim i sense garanties processals. Companys va ser president de la Generalitat de Catalunya durant la segona república espanyola Després de la mort de Francesc [...]

El 15 d’octubre de 1940 a les 6 del matí i al Castell de Montjuïc moria Lluís companys, afusellat en mans de les tropes franquistes després d’un consell de guerra sumaríssim i sense garanties processals. Companys va ser president de la Generalitat de Catalunya durant la segona república espanyola Després de la mort de Francesc Macià i Llussà, El gener del 1939, després de l`entrada de les forces franquistes a Barcelona, es va exiliar a França. Detingut per la Gestapo, li va ser aplicada l`extradició i el van tornar a Espanya.

Avui el grup municipal d’esquerra republicana ha homenatjat la figura de companys en un acte davant del monument que el president té al barri de la Girada. Després de l’encesa dels coets s’ha dipostitat una estelada sobre el monument i seguidament s’ha fet la ofrena floral.

Des d’esquerra republicana consideren que cal recordar tant la figura de companys com de la resta de catalans morts en mans del règim franquista

Pagès també feia referència a la importància d’engegar iniciatives que recuperin aquest fragment de la història per al bon funcionament de la societat.

Vilafranca s’ha sumat a la gran llista de poblacions que avui retran homenatge a un dels presidents més recordats de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: