Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Departament de Cultura participarà econòmicament en les obres d’ampliació i millora del Museu de

El director de serveis territorials de Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat, Xavier Menéndez, ha visitat l`Alt Penedès.

El motiu de la visita ha estat donar a conèixer la nova línia de subvencions per la millora d’equipaments culturals que la Generalitat acaba d’aprobar amb un valor global de 72 milions d’euros i que els ajuntaments poden demanar en els proper mesos, en el marc d’un pla de xoc des d’ara fins al 2007. La nostra emissora ha aprofitat la visita del director de serveis per plantejar-li quina és la predisposició de la Generalitat en relació al projecte d’ampliació del museu. Xavier Menéndez ha puntualitzat que el pla de xoc que s’acaba de publicar al DOG està dedicat a la reforma d’equipaments com teatres o sales polivalents. En relació al museu ha avançat que s’està treballant per arribar a un conveni amb el museu per finançar part de les obres.Xavier Menéndez ha felicitat als responsables del museu per plantejar un projecte molt ambiciós que farà del museu de Vilafranca un punt de referència de la cultura del vi.El director de serveis del departament de cultura ha demanat també la complicitat de les empreses del sector del vi .

Pel que fa al motiu de la seva visita avui s’ha reunit amb representants de cultura dels ajuntaments de Vilobí, Sant Martí i Castellet i la Gornal, per tal d’explicar de quina manera es poden beneficiar dels ajunta per equipaments de la Generalitat. Menéndez ha destacat que en el 2005 la Generalitat ha aportat prop de mig milió d’euros a l’Alt Penedès , dels quals 371 mil s’han destinat a Vilafranca, entre d’altres per la millora de la caixa escènica del Casal o per obres a la seu dels Castellers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: