Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès elabora un estudi del parc d’habitatges buits de la comarca

L’objectiu immediat d’aquest estudi és valorar els factors que determinen l’aprofitament potencials com a habitatges de lloguer dels habitatges buits existents als municipis rurals de l’Alt Penedès (tots excepte els municipis de Vilafranca

Es tracta, per tant, de saber el nombre d’habitatges buits, la localització, l’estat de conservació i la seva disponibilitat per al lloguer.

L’estudi sobre el parc d’habitatges buits dels municipis de l’Alt Penedès consta de diferents fases; primer s’actualitzarà del Cens d’Habitatges de l’any 2001, per afegir-hi els habitatges construïts amb posterioritat i eliminar els enderrocats durant el període 2001-2005. En segon lloc, es puntejarà quins d’aquests habitatges estan buits a partir de les dades del Padró d’Habitants. En tercer lloc, s’anirà a cadascun dels municipis per classificar cadascun dels habitatges del parc d’habitatges buits en una de les 3 categories següents: habitatges buits venuts o pendents de ser ocupats, habitatges de segons residència i habitatges buits permanents.

Només els habitatges buits permanents són d’interès per a l’objectiu a mitjà termini d’aquest estudi: la creació d’una Borsa d’Habitatge al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Els resultats de l’estudi estaran disponibles durant els primers mesos de 2006 i permetran posar en marxa el projecte de Borsa d’Habitatge a nivell comarcal, un projecte molt necessari des que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va crear el Servei de l’Habitatge.

Aquesta borsa servirà per posar en contacte l’oferta i la demanda d’habitatges de lloguer (atenent una reiterada petició dels usuaris del Servei de l’Habitatge i del Servei Comarcal de Joventut), facilitarà l’accés a l’habitatge per part dels joves de la comarca i oferirà garanties als propietaris sobre els habitatges llogats a aquest col·lectiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: