Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dimarts es va presentar material didàctic per les escoles del Penedès en el marc dels actes de la si

La presentació de materials didàctics va anar a càrrec del representant de la ONG Entrepobles, Jaume Canals, i es va fer a la tarda a l’Escorxador.

Aquest any la festa de la solidaritat de Vilafranca està centrada en els temes de cooperació i medi ambient, i just en relació a aquesta temàtica Entrepobles disposa d’un material nou adreçat a les escoles de primària i de secundària. El material l’han elaborat un grup de mestres de Galícia, amb un treball que els ha portat dos anys i que s’ha fet en contacte amb els escolars de la zona d’Esmeraldas a l’Ecuador.

Jaume Canals, destaca la proposta pels alumnes de primària, amb material didàctic sobre paper, que s’ha elaborat amb contacte amb els nens i nenes de la selva ecuatoriana. Aquest material porta per nom "Els nens i nenes a la selva d’Esmeraldas".

L’oferta es complementa també amb un DVD titulat "Sota els arbres" que està especialment adreçat als alumnes de secundària i que ofereix una explicació dels problemes que genera la societat occidental consumista a territoris com per exemple la selva ecuatoriana que ha passat en pocs anys de tenir un milió d’hectàrees a tenir-ne mig milió.

La regidora de cooperació, àngels Agramunt, destaca que la festa de la solidaritat treballa per la sensibilització de la societat i que un dels fonaments és el treball a les escoles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: