Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU considera que el Pla Sectorial vitivinícola presentat pel Govern no compleix els requisits mínim

En el transcurs de la Comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, celebrada ahir al Parlament, es va debatre, a iniciativa del Grup de Convergència i Unió, sobre el compliment per part del Govern de la Resolució del Parlament per l'elaboració d'un Pla Sectorial vitivinícola. El diputat nacionalista, F. Xavier Ballabriga, considera que en cap cas el [...]

En el transcurs de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, celebrada ahir al Parlament, es va debatre, a iniciativa del Grup de Convergència i Unió, sobre el compliment per part del Govern de la Resolució del Parlament per l’elaboració d’un Pla Sectorial vitivinícola.

El diputat nacionalista, F. Xavier Ballabriga, considera que en cap cas el document es pot considerar un Pla Sectorial, només, "com a molt, un document de bases per a elaborar l’esmentat Pla". En aquest sentit, Ballabriga ha denunciat el que considera "un gran incompliment del Govern cap a un acord unànime del Parlament" i ha lamentat profundament que "les conseqüències de la paràlisi de la Conselleria les pateix el sector, que està vivint una situació de crisi molt greu". La Comissió ha establert finalment que el document presentat pel Govern compleix el mandat del Parlament, només amb els vots a favor dels grups parlamentaris que formen el tripartit i els vots en contra de CiU i PP.

En la mateixa Comissió, el tripartit ha votat en contra de la proposta de CiU d’instar el Govern a "fer efectiu el pagament de tots els deutes en concepte de mesures realitzades pels viticultors, corresponents a la passada campanya i que estan pendents de pagament".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: