Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Caixa Penedès convoca el premi Josep Parera per a reconèixer la tasca de persones i organitzacions d

El termini per presentar candidatures ja és obert, i el veridecti es coneixerà a finals d`any

Està oberta ja la convocatòria de la primera edició del Premi Josep Parera. L’entitat ha volgut crear aquest certamen, que es durà a terme cada any, amb la intenció de convertir-se en un referent d’ara en endavant.

La constitució del Premi Josep Parera suposa la primera actuació de Caixa Penedès dins d’aquest àmbit i vol mostrar el seu compromís social amb la ciutadania.

En aquest sentit, el Premi Josep Parera és un reconeixement que no té altra finalitat que la d’enaltir aquelles persones i/o entitats que contribueixen a possibilitar l’evolució de la humanitat i a establir un món més equilibrat. El propòsit de l’entitat és que aquest premi es converteixi, amb el pas del temps, en un referent de valors basats en l’ètica, el respecte i el progrés aplicats a la tasca diària que es du a terme a la caixa tant a nivell intern com a nivell social. El Premi Josep Parera comportarà una dotació econòmica de 50.000 €, que es lliurarà, aquesta primera edició, el proper mes de desembre.

Amb el nom de Premi Josep Parera es fa, alhora, un acte de reconeixement de qui ha estat President de Caixa Penedès entre 1976 i 2003, persona que actualment n’ocupa la Presidència d’Honor. El seu tarannà i la seva profunditat humanística, així com la seva capacitat per transmetre valors socials, han estat elements determinants a l’hora de decidir que el seu nom encapçali aquest guardó.

Les candidatures hauran de ser proposades per terceres parts i hauran d’aportar una justificació raonada de la sol·licitud en qüestió. Les persones físiques hauran de ser majors d’edat i les persones jurídiques hauran de ser organitzacions no lucratives i legalment constituïdes.

El jurat estarà format per un grup multidisciplinar d’importants personalitats, enguany el formaran Francesc Escribano, Director de Televisió de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, Rectora de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, Domènec Melé, Director del Departament d’ètica de l’IESE, Joan Rigol, Ex president del Parlament de Catalunya i Joan Saura, Conseller de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.

En representació de Caixa Penedès seran membres del jurat: el Director General, Ricard Pagès, que farà les funcions de President, i el Cap de l’Obra Social de l’Entitat, Josep Francesc Cortés, que actuarà com a Secretari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: