Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui comença oficialment la celebració del ramadà, que a Vilafranca tindrà una significació especial

Fa dos anys que s`estava construint aquesta mesquita al barri del Poble Nou

El ramadà és el més que els musulmans dediquen més intensament a viure la seva religió, i aquest any a Vilafranca tindrà una significació especial per la comunitat musulmana ja que aquesta setmana s’inaugurarà la mesquita que des de fa dos anys s’està construint a la carretera de Moja, al barri del Poble Nou i que se suma a la que funciona des de fa algun temps a l’Espirall. Ahmed Louti comenta que ha estat una feina llarga i que ha comptat amb la col·laboració de la majoria de musulmans de la vila.

La mesquita estarà oberta tots els dies de la setmana per tal que els creients puguin acostar-s’hi a fer les seves oracions. A banda de ser un lloc de pregària, la mesquita també servirà per que els joves puguin aprendre també l’àrab, ja que hi haurà un professor, i també permetrà que persones grans que no saben llegir o escriure puguin aprendre’n.

Com dèiem avui s’inicia també el més del ramadà, uns dies en que durant les hores de sol els musulmans no poden menjar ni veure aigua.

L’obertura d’aquesta segona mesquita a Vilafranca es farà amb tota normalitat després de la polèmica que es va suscitar ja fa força temps quan es va anunciar l’inici de la seva construcció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: