Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amb la jornada especial de donació de sang que té lloc avui a Vilafranca es volen aconseguir un cent

El Banc de Sang i Teixits ha desplaçat una Unitat Mòbil a la Rambla de Sant Francesc, amb motiu d’ una jornada especial de donació de sang.

Tot i que el Banc va ser a la capital de l’ Alt Penedès fa tres setmanes hi ha escassedat de sang i en aquella ocasió, no van arribar a la xifra prevista.

La Dra. Elvira Ribó del Banc de Sang i Teixits ha explicat els objectius d’ aquesta jornada especial, que passen per aconseguir nous donants i donacions en una setmana on farà més falta, a causa de la festivitat del Pilar.

La jornada d’ avui ja va tenir el seu antecedent l’ any passat amb un total de 237 donacions, xifra considerada molt positiva. En aquesta ocasió, donades les condicions climatològiques, es conformarien amb un centenar de donacions segons la Dra. Ribó.

En el cas de Vilafranca, el percentatge de donants no supera encara la ràtio d’ autoabastiment de 42 donants per cada mil habitants/any, declarat per la OMS per cobrir les necessitats més bàsiques.

La Dra. Ribó destaca que la sang que s’ obtingui avui a Vilafranca servirà per salvar vides.

La Unitat mòbil estarà a la Rambla de Sant Francesc fins les 2 del migdia i de 5 a 9 del vespre. Per donar sang, cal tenir entre 18 i 65 anys, estar sa i pesar més de cinquanta quilos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: