Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ahir es van iniciar els treballs de restauració de l’orgue de Santa Maria, en una primera fase de ca

L’orgue de la Basílica de Santa Maria va començar a ser desmuntat ahir per l’empresa especialitzada que s’encarrega de la seva restauració. Es tracta dels primers treballs d’una primera fase, que consisteix de

Com comentava la directora dels treballs, Carmen Spetz la intenció és que aquesta primera fase, que es farà en tres sessions d’un mes cada una estigui finalitzada per Setmana Santa

Els treballs que s’estan duent a terme son força delicats, i tenen un dels seus principals problemes en el corc que afecta a força part de l’orgue. HI haurà parts que es podran restaurar i d’altres que s’hauran de fer noves, tot respectant un mecanisme força complex i delicat.

Amb aquests primers treballs, de cara a Setmana Santa s’hauria de poder sentir l’orgue amb una mica més de força i qualitat, pendent encara però de finalitzar els treballs.

Des de la parròquia, Mossèn Ignasi Mora es mostrava satisfet de l’inici dels treballs, al mateix temps que mostrava la seva preocupació per l’efecte que aquests podrien tenir sobre el funcionament normal de la basílica. De moment, com a primer efecte, es pot parlar de l’elevador que hi ha instal·lat per tal de poder accedir a l’orgue amb comoditat i que impedeix momentàniament l’entrada i sortida de la basílica per el lateral. Per tant en aquest moments la única entrada a la basílica és per la porta principal, de la plaça Jaume I.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: