Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ahir el Conseller Siurana va inaugurar les noves instal·lacions de les Caves Castell de Vilarnau, a

Siurana va remarcar que no calia preocupar-se per un possible boicot del cava, a causa de l`aprovació de l`estatut, ja que és un producte de qualitat que hauria d`estar per sobre de disputes

Amb presència d’una bona representació institucional del sector de vins i caves de la comarca, i amb la presidència del mateix Conseller d’Agricultura de la Generalitat, Antoni Siurana, ahir a la tarda es va fer la inauguració oficial de les noves caves Castell de Vilarnau, a Espiells, sota la direcció de l’empresa González Byass. En l’acte d’inauguració, el Consell d’Agricultura, destacava la importància que una empresa del nivell de González Byass aposti per fer una inversió important a Catalunya, i concretament a una zona vinícola tant important com la del Penedès. Siurana va remarcar que cal que qualitat i tradició vagin de costat per tal de poder lluitar en un mercat cada dia més internacional.

El Conseller va comentar també, a preguntes dels periodistes, que lamentava no haver pogut assistir la setmana passada a la inauguració del cavatast de Sant Sadurní, i que calia un esforç per part de tot el sector per tal de solucionar qüestions com els preus que es paguen als pagesos per el raïm. Va insistir en que un bon posicionament final del producte al mercat hauria d’afavorir solucions en aquesta qüestió i un acord entre elaboradors i productors. També va comentar que des del seu punt de vista no cal petir per la campanya de nadal del cava català, a causa d’un suposat boicot a productes catalans per la tramitació de l’estatut.

Per la seva banda, el president del Consell d’Administració de la companyia González Byass, Juan Carlos Espinosa, va recordar en el seu parlament que l’empresa de Jerez porta 150 anys dedicant-se a l’elaboració de vins, i que ja fa alguns anys també que tenen presència a d’altres zones productores, com ara el mateix Penedès. La voluntat és que en aquestes noves caves s’elaborin caves i vins tranquils.

La inversió per fer aquestes noves caves de Castell de Vilarnau, a la finca Can Petit d’Espiells i en la que fins fa aproximadament un any només hi havia vinyes, ha estat de 5 milions i mig d’Euros; i les previsions inicials son de produir 120.000 caixes anualment, i amb voluntat d’arribar a les 200.000 caixes en breu.

Cal destacar que en el disseny de les bodegues s’ha comptat amb la col·laboració del dissenyador Antoni Miró, qui ahir era també a Espiells per tal d’acompanyar les autoritats en la seva primera visita a les noves instal·lacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: