Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca obre la 6a Festa de la Solidaritat amb l’exposició "Petroli i persones: l’oleoducte Txad

Mostrar les conseqüències humanes, sanitàries i medioambientals de l’oleoducte Txad-Camerun és l’objectiu de l’exposició fotogràfica que ha servit per obrir els actes de la 6a Festa de la Solidaritat de Vilafranca del Penedès.

Es tracta d’una mostra impulsada per les ONG Enginyeria Sense Fronteres i Medicus Mundi amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’exposició "Petroli i persones: l’oleoducte Txad – Camerun" pretén fer reflexionar sobre els efectes que aquesta infraestructura està provocant a la població del Camerun. L’oleoducte té més de 1000 quilòmetres i va del centre del Txad fins la costa de Camerun.

Gràcies a la pressió de la societat civil d’aquest país, representada per diferents ONG, el Banc Mundial ha posat com a condició per avalar definitivament aquesta obra el respecte del medi ambient i dels drets fonamentals dels pobles que es troben afectats per l’infrastructura. Així després de diverses negociacions i amb el suport de la solidaritat internacional, es van millorar considerablement els estudis mediambientals i socials, així com el Pla d`Acció davant possibles accidents i fuites de petroli. També es va modificar el traçat inicial, es van crear espais naturals protegits, es van establir compensacions justes pels afectats i quotes mínimes d’ inversió per a la sanitat i l`educació.

Tot i així, els efectes negatius de l’oleoducte es fan evidents. En aquest sentit, les ONG continuen ben atentes a l’evolució de les obres i fan un seguiment exhaustiu del projecte.

L’exposició es pot visitar fins el proper 3 d’octubre a l’espai cultural de l’Escorxador de Vilafranca del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: