Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les tres comarques del Penedès i Garraf hauran de compartir dos canals de Televisió Digital

La Generalitat ha aprovat les bases que regiran el procés de concessió de freqüències digitals locals públiques als municipis inclosos al Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Terrestre.

Segons l’acord subscrit pel Consell Executiu, dels 96 canals locals que es podran veure al territori català, un total de 37 quedaran reservats als ajuntaments. El Govern de la Generalitat preveu adjudicar aquests canals el proper 31 de desembre.

El Pla, elaborat pel Govern estatal, destina a Catalunya 96 canals (agrupats en 24 múltiples de quatre canals cadascun) per a la prestació del servei de televisió local digital. El Pla també divideix el territori català en 21 demarcacions, a cadascuna de les quals li correspon un múltiple, tret del Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, a les quals n’assigna dos. Les comunitats autònomes poden reservar un nombre màxim de dos canals dels quatre disponibles a cada múltiple per als municipis.

Aquesta distribució, per el que afecta a les nostres comarques, marca que en la denominació que du per nom Vilanova i la Geltrú i amb una potència màxim d’un kilowatt hi haurà dos canals públics. Per tan les tres televisions dels caps de comarca, de Vilanova, El Vendrell i Vilafranca, disposaran només de dos canals. Segons ha pogut saber la nostra redacció ela direcció general de mitjans audiovisuals de la Generalitat preveu que un dels canals sigui per Vilanova i l’altre l’hagin de compartir El Vendrell i Vilafranca.La planificació de canals duta a terme pel Govern estatal comporta la modificació del concepte de televisió local, atès que l’àmbit de cobertura de cada freqüència s’amplia i passa de l’àrea municipal a la comarcal o supracomarcal. Per aquest motiu, la llei preveu que els municipis puguin acordar la gestió compartida de canals digitals dins la seva demarcació. D’aquesta manera, s’assegura la continuïtat de la televisió local i de proximitat, entesa aquesta com la que es vincula al territori amb infraestructures i capacitat de producció pròpia en la seva demarcació, dóna impuls i col·labora amb la indústria audiovisual local i que dedica la major part del temps d’emissió a continguts relacionats amb el seu àmbit de cobertura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: