Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha refermat el seu compromís d’agermanament amb Puerto Cabezas i León, a

Després de 20 anys d`agermanament, s`ha volgut reforçar la col·laboració entre els diferents municipis precisament per potenciar la municipalitat a Nicaragua

Aquests dies estan a Vilafranca els nous alcaldes de les poblacions nicaragüenques de Puerto Cabezas i León, amb les quals la capital penedesenca porta agermanada més de 20 anys. Aprofitant aquesta visita, s’ha reforçat l’agermanament amb la signatura d’un nou conveni de cooperació que ha de permetre continuar amb la feina feta fins ara. L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, remarcava que la voluntat des del Penedès és també potenciar la participació ciutadana.

Tant l’alcaldessa de Puerto Cabezas, Nancy Elisabeth Henríquez, com l’alcalde de León, Tránsito Téllez, van apuntar la importància que aquests acords de col·laboració tenen per a ells, sobre tot pel que te a veure amb el reforçament de les institucions locals i del municipalisme. En aquest punt Téllez donava gran importància a la feina feta també des de Nicaragua, amb serietat i independència d’interessos econòmics per a la gestió dels recursos que arriben a través de la cooperació.

En aquest acte de signatura hi eren també presents els representants de Sant Pere de Ribes i de la Fatarella, els altres dos ajuntaments catalans agermanats amb Puerto Cabezas.

Una altra de les qüestions que es va plantejar és la possibilitat d’obrir la participació en aquest conveni a l’Ajuntament de Melzo, població italiana amb la que Vilafranca també manté viu un agermanament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: