Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca ha començat a planificar un nou institut al barri de l’Espirall

Ahir a la tarda l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve i la regidora d’Educació, Lourdes Sánchez, es van reunir a Barcelona amb el director general de Centres Docents de la Generalitat, Jordi Roca, per

Un dels aspectes més novedosos va ser el plantejament de futur de la construcció d’un nou institut a la zona del barri de l’Espirall. Crida l’atenció la proposta d’un cinquè institut quan encara no s’ha començat a construir el quart al barri de la Girada, però la regidora d’educació Lourdes Sánchez, indica que és important començar a planificar la necessitat d’aquesta infraestructura.Segons la regidora el director general va prendre nota de la proposta i va veure raonable començar a planificar el centre. és cert que la Generalitat preveu construir nous instituts a Sant Martí i a Olèrdola, però Vilafranca continuarà mantenint la capitalitat de la comarca pel que fa a l’ensenyament del batxillerat i dels cicles formatius.

Ara començarà un llarg procés administratiu amb la proposta de cessió d’un terreny que haurà de fer l’ajuntament de Vilafranca. L’equip de govern ja pensa en un espai definit a la zona propera al polígon de les Bessetes, on es construiran molts habitatges nous.

D’altra banda l’alcalde va plantejar també a la reunió d’ahir les necessitats de professorat que té l’institut Eugeni d’Ors i finalment es va interessar per l’evolució del projecte de nou centre integrat de primària i secundària que s’ha de començar a construir al barri de la Girada.

En aquest tema es va confirmar per part de la Generalitat que se segueixen tots els processos previstos.

Per tan la previsió és que a primers de l’any vinent comencin les obres del nou centre escolar a La Girada.El director general de Centres Docents, Jordi Roca va confirmar que l’obra es considera prioritària per la Generalitat i que entrarà en els pressupostos del 2006.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: