Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat amb el vot de tots els grups una moció presentada per la Plata

En el ple ordinari que es va celebrar dimarts a l’Ajuntament de Vilafranca es van aprovar diferents mocions amb la unanimitat de tots els grups, sobre temes de planificació territorial i necessitats del

Una d’aquestes mocions es presentava per part de la Plataforma per una Vegueria Pròpia demanant a la Generalitat la inclusió en la revisió del Pla Territorial General de Catalunya d’un àmbit que aplegui les comarques de l’Alt i Baix Penedès, Garraf i municipis de l’Anoia. El PSC va presentar una esmena a la moció en la que no es modificava el seu sentit, sinó que s’afegia que això no comporti l’aturada del Pla Director de l’Alt Penedès i que es demani a la Generalitat la màxima celeritat en la planificació de la nova divisió territorial. Tots els grups hi van estar d’acord i la moció es va aprovar per unanimitat. Membres de la Plataforma que eren en el saló de plens van acollir l’aprovació amb un fort aplaudiment.

El ple també va aprovar dues mocions sobre temes d’educació que també van rebre el suport de tots els grups. Una la presentava l’equip de govern demanant un nou institut pel barri de l’Espirall a la zona de les Bessetes, i l’altra la presentava CiU, demanant el suport de l’ajuntament a les demandes de més professorat de l’Institut Eugeni d’Ors.

D’altra banda en el ple es va aprovar també la sessió d’uns terrenys municipals de Domenys I a l’associació Entrem-hi que treballa per la inserció laboral de persones amb dificultats. En aquest punt CiU hi va votar en contra.

El seu portaveu, Pere Regull, criticava que es fes la sessió de bens, enlloc de cedir l’us, perquè considera que d’aquesta manera l’ajuntament perd el control sobre les activitats de l’entitat.

Per part de l’equip de govern el regidor Ramon Xena va apuntar que sessions com aquesta ja s’havien fet , per exemple a la Fundació l’Espiga i que és una formula per donar suport a col.lectius que ho necessiten.

L’ajuntament també va aprovar el conveni laboral dels seus treballadors amb l’abstenció de CiU, que va felicitar als treballadors perquè , segons Pere Regull, han sabut negociar un conveni molt beneficiós. Per la seva part el regidor de recursos humans, Francisco Romero, va apuntar que el nou conveni que de flexibilitzar la possibilitat de negociar jornades partides en aquells serveis que són d’atenció al públic.

D’altra banda el PP demanava en una moció realitzar un estudi sobre una possible planta descalcificadora d’aigua per Vilafranca.

El president de l’empresa municipal d’aigües, Joan Pareta, va informar en primer lloc que la legislació europea no marca límits per la quantitat de calç a l’aigua i va explicar que tots els arguments tècnics fan que no sigui viable aquesta instl.lació. Tots els grups , excepte el PP, van votar contra la moció.

Finalment la CUP va presentar dues mocions. Una demanant millores en el transport públic entre Vilafranca i la Universitat de Bellaterra.

Aquesta moció es va aprovar amb els suport de tots els grups. L’altra moció criticava la línia elèctrica de Bescanó. En aquest cas es va aprovar amb les abstencions del PSC i el vot contrari del PP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: