Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ oficina de contractació de la Comissió de la Verema ha fet uns 450 contractes al llarg del mes qu

Els serveis d’atenció als treballadors temporers que la Comissió de la Verema de Vilafranca ha ofert van tancar portes divendres passat, després de gairebé un mes.

Encara amb dades provisionals sobre la taula, l’ oficina de contractació que ha estat gestionada per la Unió de Pagesos ha formalitzat uns 450 contractes, incloent els treballadors contractats a Lleida i els d’ aquells que han passat per el punt d’ atenció a la plaça Penedès.

Aquest estiu, la Comissió feia unes previsions de reducció de la contractació d’entre un 40 i un 50% que finalment no s’ han complert com ha explicat a la nostra emissora el Cap del Servei del Foment de l’ Ocupació, Fernando de León.

La màxima afluència de temporers i de demanda es va produir la segona setmana de setembre i la següent.

Tot i que hagin finalitzat els serveis, aquells interessats en contractar temporers, encara es poden adreçar tant a la seu d’ Unió de Pagesos com a la de l’ Associació de Viticultors, a Vilafranca.

Pel que fa a la resta de serveis que oferia la Comissió de la Verema 2005 destaca l’ elevat nombre de pernoctacions a l’ alberg de Càrites, un total de 160, a raó de sis usuaris diaris.

Per els Serveis d’ Atenció Social han passat 200 persones i per el punt d’ acollida i informació, als baixos de l’ Ateneu, prop de 300 persones.

La Comissió de la Verema 2005 es reunirà properament per fer un balanç definitiu i analitzar-ne el funcionament, però de León ja apunta que en aquests moments hi ha pendent la qüestió de la millora dels allotjaments destinats als temporers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: