Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ exposició "El camp de la Bota" de Francesc Abad incorpora a Vilafranca als setanta afusellats de

Aquest dissabte s’ inaugura a la Capella de Sant Pelegrí la mostra "El camp de la Bota, creada per l’ artista Francesc Abad amb l’ objectiu de recuperar per a la memòria les

Aquest projecte va néixer l’ any passat, al mateix temps que el Fòrum de les Cultures que va comportar la creació de la plaça cívica més gran del món en aquest espai, percebut com un indret de dolor per a molts ciutadans.

Amb el seu projecte, Abad pretén posar en evidencia les paradoxes i les manipulacions en què incorren, sovint, els dissenyadors dels grans esdeveniments culturals.

L’ exposició viu ara una segona etapa, al mateix temps que continua en procés. A cada municipi on arriba s’ afegeixen testimonis i recerca gràfica i documental sobre els afusellats de la zona. En el cas de Vilafranca, la recerca duta a terme per la historiadora, Laia Arañó, ha permès identificar una setantena d’ afusellats de la comarca i localitzar els seus expedients. Els 70 afusellats de l’ Alt Penedès seran representats almenys a través d’ un document, ja siguin cartes o fotografies.

A més, s’ ha localitzat familiars de 8 dels afusellats que han accedit a ser entrevistats. En l’ exposició també es podrà veure una síntesi d’ aquests audiovisuals i en aquest sentit, Iniesta ha destacat el testimoni d’ un besnét que demostra fins a quin punt aquest fet perviu en la memòria familiar. Aquest treball de recerca servirà d’ introducció a una recerca més àmplia que dirigirà properament Ramon Arnabat.

Amb l’ objectiu que l’ exposició sigui compartida al màxim s’ han programat visites comentades per als Instituts i escoles d’ art, prèvia concertació amb el Museu. També hi ha previstes quatre visites per al públic en general que tindran lloc els dies 8 i 23 d’ octubre i 5 i 27 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: