Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Casals d’avis de Caixa Penedès participen en la creació d’una colla castellera i ja hi ha apunta

Els Casals d’avis de Caixa Penedès estan participant en una experiència força especial. Es tracta de la creació d’una colla castellera de gent gran. Més concretament, es fa un taller que sota el

La primera colla castellera formada per gent gran s’està constituint a través d’un taller anomenat "Fem pinya". Aquest taller està dirigit per l’equip Team Tower, format per Fèlix Miret, àlvar Solache i altres col·laboradors vinculats a diverses colles, a més de timbalers i grallers.

El taller per aprendre a fer castells es fa a la seu del Casal d’avis del Tívoli, a la plaça Jaume I i a d’altres indrets de la vila i es tracta d’una activitat que permet la participació de persones de totes les edats. De fet, està pensat de manera que no suposi cap risc per als participants i, fins i tot, perquè hi participin persones amb algun tipus de discapacitat. El taller pretén que s’interioritzin conceptes com el de que els avis són base i part fonamental de la societat, com la pinya és part fonamental d’un castell. De tot això es podrà veure el resultat final a l’octubre, tot i que encara no hi ha data exacta, ni lloc concret.

L’activitat és oberta a tots els socis dels 17 casals d’avis de Caixa Penedès i, de moment, ja hi ha apuntades 81 persones. Entre els participants en el taller, n’hi ha varis que ja havien fet castells.

Els responsables del taller, Team Tower, han dissenyat un programa amb diferents activitats. Hi ha un audiovisual i una xerrada, un taller de gralla, la creació de la colla de gent gran, un assaig i una actuació.

Els avis s’hauran de fer càrrec a l’actuació de la pinya del castell, que comptarà amb la participació de castellers per fer el tronc i el pom de dalt del castell, i l’objectiu és que la primera colla castellera de gent gran de Catalunya es pugui consolidar amb el temps i que pugui participar en trobades conjuntes dels diferents casals d’avis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: