Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El curs polític es va iniciar dilluns al Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb un to distès i amb el

El republicà Ramon Xena presidia per primera vegada la sessió ordinària de ple del Consell Comarcal i ho va fer amb el suport de tots els grups en el to de les seves

En la notificació dels decrets de presidència es va informar que el vice-president Lluís Valls, mantindrà la dedicació exclusiva en el consell, una dedicació que és incompatible en la figura del president, Xena, perquè ja disposa de exclusivitat a l’Ajuntament de Vilafranca. Un dels punts destacats del ple va ser l’aprovació d’una modificació de pressupost amb l’increment de 262 mil €, bàsicament per noves aportacions de la Generalitat, amb 180 mil € i de la Diputació amb 34 mil. CiU va recordar la seva crítica a la gestió del darrer pressupost i es va abstenir , de la mateixa manera que ho va fer el PP.

El conseller d’hisenda, Ramon Creixell, va respondre a les crítiques assegurant que la gestió actual del pressupost és igual o millor que la del darrer pressupost gestionat per l’anterior govern de CiU. El ple va aprovar per unanimitat l’arranjament de camins entre Vilobí i la Rovira Roja. També es va acordar donar suport als actes del Correllengua 2005. En aquest punt es va abstenir el conseller del PP, Lluís Caldentey, perquè no estava d’acord amb el redactat de la moció en el que es parla de la persecució de la llengua catalana.En l’apartat de precs i preguntes el president Ramon Xena va informar als consellers que la comissió informativa i el consell d’alcaldes per presentar l’avanç del Pla Director que estava prevista per la propera setmana s’ha ajornat fins el 6 d’octubre perquè el secretari de planificació territorial de la Generalitat, Oriol Nel.lo , ha demanat participar personalment en la presentació del document.Tots els grups es van mostrar d’acord en la proposta. Malgrat tot els consellers de CiU, Xavier Escribà i Angèlica Rodríguez, van tornar a criticar al govern del consell comarcal per la manca d’informació que han rebut sobre el desenvolupament dels treballs de redacció del pla director i pel fet que ja s’hagi decidit fer una presó a Sant Llorenç d’Hortons, sense esperar a la redacció del pla. També a preguntes de CiU, el conseller d’educació Joan Esteve, va explicar que en general s’ha iniciat el curs amb normalitat al Penedès, excepte els problemes que s’han viscut a l’institut Eugeni d’Ors, pels quals els consellers convergents van demanar el màxim suport.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: