Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El curs escolar s’ha iniciat amb un increment del 4’2% d’alumnes a les escoles de primària i del 6’5

El conseller d’educació del consell comarcal, Joan Esteve, ha donat a conèixer les xifres relatives al curs 2005-2006 que tot just acaba de començar.

Pel que fa als centres d’ensenyament la normalitat ha estat la predominant, exceptuant els problemes que ha viscut l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca. Un problema que segons el conseller està en vies de solució. En relació a les dades generals, s’han matriculat a l’Alt Penedès un total de 13.333 alumnes entre infantil, primària i secundària obligatòria. A Infantil i primària són 8416 alumnes, 6195 a l’escola pública i 2237 a la concertada, això suposa un 4’2% més que el curs anterior. A la secundària obligatòria s’han matriculat 3497 alumnes, 2350 als instituts públics i 1147 a les escoles concertades.

El conseller d’educació també ha fet balanç dels dos serveis que coordina el Consell Comarcal, el menjador escolar de secundària i el transport escolar.

Aquest curs hi ha un total de 33 rutes d’autobus, dues més que l’anterior i es transporten 1039 alumnes de la comarca.

L’increment d’alumnes a l’ensenyament obligatori ha provocat que els autocars vagin plens i que no puguin aprofitar el transport els alumnes de batxillerat.En relació al servei de menjador obligatori, aquest servei s’ofereix a 1104 alumnes. En el conjunt dels serveis de menjador i transport es destina un pressupost de 2 milions 680 mil €. Aquesta xifra representa un increment del 9’2%. L’increment respon a entre , entre d’altres motius a l’actualització del preu del transport i l’augment del preu màxim del menjador escolar a més de la posada en marxa de les rutes de Casablanca a Sant Sadurní i de Sant Llorenç d’Hortons a Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: