Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diumenge finalitza la mostra Coincidències insòlites, amb una conferència sobre escultura, ceràmica

Des del 30 de juliol i fins aquest diumenge la taverna del Museu de Vilafranca acull una exposició dins del cicle "Coincidències insòlites", en que es mostren dues peces.

Una peça de ceràmica procedent del Museu Cal Tintorer, d’Esplugues del Llobregat; i una altra procedent del Museu de Vilafranca que és un esbós dels diorames del museu, realitzats per Lluís Maria Güell.

El motiu d’aquest cicle és poder mostrar peces que sovint que no formen part del fons d’exposició, al mateix temps que donar-se a conèixer a d’altres poblacions, com explica el conservador del Museu de Vilafranca, Xavier Fornos.

La tria de les peces que formen la mostra s’ha fet buscant coincidències que no fossin gaire evidents, i en aquest cas principalment estan centrades en la seva temàtica vinícola.

Ja gairebé a punt de finalitzar, demà hi haurà a la mateixa taverna del Museu una conferència per tal de parlar sobre "Escultura, ceràmica i arquitectura: de la peça única als elements seriats"; que anirà a càrrec del professor de restauració de Belles Arts de la Universitat de Barcelona Salvador García. La intenció és explicar les possibilitats d’ús de la ceràmica, i la seva interrelació sobre tot a la cultura mediterrània de la ceràmica amb la arquitectura i la escultura.

La xerrada s’iniciarà a les 8 del vespre, a la taverna del Museu de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: