Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta setmana han començat els treballs per connectar de nou la Girada i el Poble Nou a l’alçada d

Aquest pas, que transcorria pel costat de l’actual Arxiu Històric, es va haver de suprimir l’any passat amb motiu de les obres de soterrament i cobriment de les vies.

Ara aquest pas es restablirà suprimint el pendent pronunciat que feia l’anterior pas, que estava restringit només a vianants.

L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, ha avançat que les obres faran més fàcil la circulació de vehicles i vianants i que estaran enllestides al novembre. La configuració d’aquest nou vial que s’habilitarà sobre les vies permetrà un pas de vianants amb notable amplitud i introdueix la novetat que hi podran circular també els vehicles en els dos sentits de circulació. Aquest vial serà ja part de la llosa de cobertura definitiva de les vies.

D’altra banda , Marcel Esteve, ha explicat també que a primers del 2006 començarà la cobertura del Passeig Rafael Soler, per la banda de les vies de rodalies. Segons l’ADIF, l’organisme que fa l’obra de soterrament i cobriment de les vies a Vilafranca, es preveu que cap a finals d’octubre les obres d’aquest vial estiguin acabades i la Girada i el Poble Nou recuperin i millorin la connexió tant a nivell de vianants com també a nivell viari. El pas provisional de vianants entre el carrer del Comerç i el carrer de Santa

Digna es mantindrà de manera que el veïnat de la zona de la Girada i el Molí d’en Rovira pugui utilitzar aquesta opció per accedir a la resta de la Vila. Cal dir que des de fa algunes setmanes els vianants que volen anar de la Girada al Poble Nou i a l’inrevés ja poden utilitzar el pont de Moja a través dels nous vials urbanitzats de la segona fase del sector de la Girada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: