Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ahir es va signar un conveni de col·laboració entre l’ajuntament, el Museu del Vi i Caixa Penedès pe

El conveni comportarà la inversió global de 4 milions d’€ per part de l’entitat d’estalvi penedesenca i de l`ajuntament.

Al llarg dels cinc primers anys, l’obra social de Caixa Penedès aportarà de forma gradual 2 milions d’€; i l’Ajuntament farà el mateix amb la mateixa quantitat.

El conveni estableix també que Caixa Penedès cedeix els seus patrons actuals, que formen part del Patronat de la Fundació del Museu, als representants d’aquelles institucions empresarials i vinícoles de la comarca que la Fundació del Museu consideri; i per tant cedeix els seus drets i deures amb el Museu. Per la seva banda, el president del Patronat del Museu i alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, recordava que el conveni és una continuïtat d’una col·laboració que ja ve de molt lluny, i que ha de garantir en la part privada unes obres de remodelació i millora que ja s’han iniciat amb l’enderrocament de l’antiga fàbrica de la Teresita. Esteve però, reclamava també la implicació del sector vitícola per tal de tirar endavant un projecte de tanta envergadura com aquest.El projecte de fet consta de dues fases. La primera és la que afecta el recinte actual del Museu, el Palau Reial i la Capella de Sant Pelegrí) amb l’enderroc també de l’edifici de Cal Pa i Figues. Posteriorment s’ha d’ampliar el museu cap al carrer Ermenegild Clascar, guanyant l’espai de la fàbrica de la Teresita.

Amb aquest conveni a més, i com comentava també en la signatura el representant de l’Ajuntament al Patronat del Museu, Ramon Xena, es començava a veure que el nou Museu del Vi pot ser una realitat, tot i que cal insistir en que tant el sector vinícola com les administracions col·laborin en la seva execució.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: