Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ahir a la tarda va ser desactivada una alarma que sonava des de feia dos dies al carrer Oriol

Ahir ja feia dos dies que al número 1 del carrer Oriol, al barri de Sant Julià sonava un xiulet continu que estava treient de polleguera els veïns. Aquest soroll se sentia des

Els veïns ja podran descansar tranquils i sense sentir el molest soroll que els ha estat afectant durant 48 hores seguides. Des de la tempesta de diumenge, va començar a sonar un xiulet intermitent de forma continuada que provenia d’unes instal·lacions que té l’empresa Auna al número 1 del carrer Oriol. Els veïns, després de sentir que el soroll no parava van intentar contactar amb l’empresa de cable sense rebre resposta. De manera que es van dirigir a la policia local, a l’ajuntament i a la sindicatura de greuges. Ahir al migdia, se sentia perfectament el soroll i els veïns estaven força molestos per la situació.

La policia va inspeccionar l’exterior del magatzem poc després de rebre la primera queixa i va veure que l’alarma era interior, per tant es van posar en contacte amb Auna per tal que hi enviessin algun tècnic.

Ahir al matí, el tècnic va intentar trobar quin era el problema, però no ho va aconseguir.

Alguns dels veïns, que es trobaven en aquell moment a les portes del magatzem es van posar nerviosos i la policia va haver de mediar. Els agents també van intentar fer una mesura de soroll i el xiulet no superava el nombre de decibels permesos. Tot i així, la policia va començar a tramitar una denúncia per alarma no justificada. El tècnic de l’empresa va tornar a la tarda i, finalment, a les quatre es va solucionar el problema.

Tot i així, els veïns demanen que la situació no es torni a repetir i, en tot cas, que l’actuació sigui més ràpida.

Fonts de la policia han explicat que si s’hagués tractat d’una alarma exterior, l’actuació hauria estat més ràpida i senzilla, però com que no se sabia exactament d’on procedia el soroll i quina era la causa, calia posar-se en contacte amb els responsables del local.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: