Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El municipi de Sant Cugat Sesgarrigues s’ha agermanat amb el d’Arcos de la Frontera

Aquest cap de setmana , coincidint amb els actes de la festa major de Sant Cugat aquest cap de setmana una comitiva del municipi andalús, presidida per la seva alcaldessa, ha visitat Sant

El divendres es va fer l’acte oficial per concretar l’agermanament. Tot i el fet curiós que tots dos municipis estiguin presidits per una alcaldessa, el principal lligam ve motivat per una qüestió més arrelada en la història.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Rosa Escala, va explicar que l’ajuntament es va plantejar l’agermanament amb un altre municipi , perquè agermanar-se és positiu amb els lligams que suposa i l’intercanvi cultural que comporta. Primer van pensar en municipis d’algun altre país, però desprès van comprovar, a través del padró d’habitants que a Sant Cugat hi ha una colònia important de veïns nascuts a la província de Cadis, a Andalusia. A més 13 veïns són d’Arcos de la Frontera, i això els va fer decidir-se, també com a homenatge, a aquests altres catalans.

L’alcaldessa de Sant Cugat va remarcar que el benefici entre Catalunya i Andalusia és mutu.

D’altra banda l’alcaldessa d’Arcos de la Frontera, Josefa Caro, recordava que la immigració es va produir fa més de 30 anys i que els veïns de Sant Cugat nascuts al seu municipi ja estan plenament arrelats a Catalunya, encara que no s’obliden de la terra que els va veure nèixer.

Arcos de la Frontera és un municipi amb una gran riquesa arquitectònica. Un dels exemples més destacats d’emplaçaments en altura d’Andalusia. Està situada en un turó al marge dret del riu Guadalete i té 29.600 habitants.

Al llarg del cap de setmana la delegació d’Arcos de la Frontera ha pogut gaudir dels actes de la festa major de Sant Cugat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: