Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos celebrarà una festa en homenatge als testimonis de la Guerra Civil i a

Emmarcat en el pla de recuperació de la memòria històrica endegat al municipi l’ any 2003, l’ ajuntament tornarà a fer volar avions per sobre del que havia estat el camp de la

Es tracta d’una festa lúdico-esportiva que al mateix temps, descobrirà la història recent del municipi.

L’ acte també inclourà la inauguració del Passeig de l’ Aviació Republicana, situat al bell mig del què havia estat el camp d’ aviació i a tocar de l’ actual Biblioteca. En aquest passeig, una placa recordarà els 12 civils morts en els dos bombardeigs que va patir els Monjos però segons l` alcalde, Jordi Girona, vol ser un homenatge genèric.

La festa de diumenge que ve començarà a les 10 del matí amb el vol d’ avions i una trobada d’ ultralleugers. La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya portarà 4 avions de diferents èpoques que faran passades, entre els que destaca un Bücker dels anys 30, semblant als "Chatos" republicans. Per poder veure´ls, caldrà anar darrera l’ Hostal del Penedès.

Fins les 12 del migdia també es podran fer visites al refugi antiaeri del camp d’ aviació, que l’ any passat es va obrir al públic.

El regidor de Patrimoni, Santi Casañas, ha explicat que recentment l’ ajuntament ha adquirit la parcel·la on es troba i que tenen previst dissenyar un tractament paisatgístic adequat a la zona.

A les 12 del migdia començarà l’ acte institucional d’ homenatge als testimonis de la Guerra Civil amb parlament i la inauguració del Passeig de l’ Aviació Republicana, acte al qual està previst que assisteixi el conseller Joan Saura. La festa continuarà amb l’actuació del Cor Xàldiga i un vermut popular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: