Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

11 nois i noies de la Fundació L’Espiga ha estrenat un pis adaptat per a persones amb pluridiscapaci

Concretament es tracta del número 2 del carrer de la Font i és un habitatge completament adaptat per a persones amb pluridiscapacitat, sobretot motòrica.

L’objectiu és millorar, d’una banda, la situació de les famílies, que no han d’estar contínuament pendents dels seus fills, i, de l’altra, millorar l’autonomia de les persones que pateixen la discapacitat.

El pis es va inaugurar oficialment el passat 1 de juliol però ja funcionava a ple rendiment des del vint de juny. Des de llavors hi ha passat 11 nois i noies de la Fundació l’Espiga que, quan acaben de fer les seves respectives feines al centre ocupacional, tornen caminant o acompanyats dels seus monitors en el cas que no puguin caminar. Allà hi poden passar una estona de lleure i després van al pis, es dutxen, sopen i se’n van a dormir. Per tot això compten amb dos monitors d’atenció directa.El pis està en un edifici del carrer de la Font que era propietat d’un particular. L’ajuntament va rehabilitar alguns pisos a canvi de que el particular els cedia a l’ajuntament per llogar a famílies amb problemes per obtenir una vivenda. Un d’aquest pisos s’ha cedit finalment a l’Espiga. El pis ja estava adaptat per a persones amb discapacitat però ha estat la mateixa fundació la que ha instal·lat grues i altres maquinàries necessàries per a la pluridiscapacitat motora.

L’ajuntament ha fet aquesta cessió dins de la nova política d’habitatge que està marcada també pel foment de l’habitatge de protecció oficial. De fet, cap a l’octubre o el novembre d’enguany sortirà una nova promoció d’habitatges al barri de La Girada.

L’objectiu més directe del pis adaptat és descarregar de feina les famílies i que els usuaris tinguin la major autonomia possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: