Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una desena d’ infants sahrauís passaran l’ estiu repartits entre Vilafranca, els Monjos, el Pla, les

Ahir van arribar els darrers nens i nenes sahrauís que viuran a l’ Alt Penedès, aquest juliol i agost.

Els infants formen part del contingent de 800 nens i nenes que participen al projecte "Colònies d’estiu per a infants sahrauís 2005", que organitzen l’ Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí i la Comissió Nacional de Colònies.

A la nostra comarca, l’ACAPS Wilaya Alt Penedès ha organitzat l’estada de 10 infants sahrauís que estan acollits per famílies de Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos, El Pla, Les Cabanyes i Sant Sadurní. Són 4 nens i 6 nenes, de 7 a 12 anys, tres dels quals són repetidors.

Per aquests infants, la seva estada a Catalunya és un premi que reben en funció del seu rendiment escolar, com ha explicat Elisabet Colomer, una de les coordinadores de les colònies a la nostra comarca.

L’ objectiu de les colònies és oferir un estiu diferent als infants sahrauís, que durant tot l’any viuen en els campaments de refugiats del Tindouf, i possibilitar que rebin visita i assistència mèdica. Els diagnòstics més habituals d’ aquests nens solen ser càries, problemes de visió, de creixement i de desnutrició.

Als campaments, les condicions de vida són molt dures i en aquests moments ja arriben als 60 graus de temperatura.

L’ Elisabet Colomer ha explicat a Ràdio Vilafranca com passaran l’ estiu aquesta desena de nens i nenes: durant el juliol van als casals d’ estiu dels municipis respectius i tant ells com les seves famílies tenen entrada lliure a les piscines municipals. A més, el Club Natació Vilafranca els ofereix un curset gratuït, que la majoria aprofita.

I és que el que més els agrada d’ aquí és l’ abundància d’ aigua, com explica Colomer.

Durant l’ agost, les famílies acollidores tenen més llibertat per compartir les seves vacances amb els nens.

Els infants sahrauís i les seves famílies també participaran en la gran festa central de colònies que se celebrarà el 24 de juliol a Barcelona, després de la gran manifestació de denúncia dels 30 anys d’ exili i oblit del conflicte del poble Sahrauí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: