Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha obert un manifest d’adhesió als joves acusats de delicte electoral a Vilafranca

En el manifest es qualifica d’exagerada i injusta la reacció de la justícia espanyola envers el grup de joves de l’esquerra independentista que es va manifestar el dissabte 19 de febrer, a la

Aquell dissabte era el dia abans del referèndum i , per tan estava legalment prohibida qualsevol manifestació, a favor o en contra de la constitució. La guàrdia civil va registrar imatges dels manifestants i 10 joves han rebut una citació judicial perquè aquest divendres prestin declaració als jutjats de Vilafranca acusats de delicte electoral.

Per donar suport als joves s’ha presentat un manifest de suport que compta amb el recolsament de diferents persones i entitats vinculades a l’esquerra independentitsa i d’altres del món de la cultura. Una d’aquestes persones és Xavier Garriga, ex-alcalde de Sant Pere de Ribes per Unitat Municipal 9. Garriga ha decidit posar-se del costat del més feble, entenent que la situació és injusta, perquè la manifestació va ser pacífica i perquè la justícia hauria de tenir altres prioritats. En representació dels joves encausats, Jordi Torrents, destaca que el manifest vol donar peu a que tota la gent catalanista i progressista de la comarca els pugui donar suport. Entre les persones que han donat suport al manifest hi ha també l’actor i escriptor vilafranquí , Antonio Becerro o el poeta Carles Rabassa.

A més del manifest els joves acusats de delicte electoral convoquen una concentració aquest divendres pel matí a la plaça del Penedès, davant dels jutjats de Vilafranca, el mateix dia i hora que han de prestar declaració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: