Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Segons un estudi de la Generalitat no hi ha d’haver preocupació per les emissions de l’antena de tel

El regidor de la Societat del Coneixement i de medi ambient, Patro Recober, ha avançat a la nostra emissora els resultats d’un primer estudi d’urgència que l’ajuntament va demanar a la Generalitat

L`estudi es va encarregar per tal de determinar quines son les emissions que produeix una antena de telefonia mòbil que hi ha al carrer Eugeni d’Ors, molt a prop de l’escola Baltà Elias. La presència d’aquesta antena ha generat preocupació al barri de Sant Julià i també a l’associació de pares i mares de l’escola. Davant d’aquesta preocupació ja fa temps que l’ajuntament de Vilafranca va encarregar un estudi general de Vilafranca de la situació de les antenes de telefonia. L’estudi l’està elaborant l’empresa Locat Red, però per tal de verificar quina pot ser la incidència sobre la ciutadania en relació a l’antena del carrer Eugeni d’Ors, des de l’ajuntament es va demanar a la Generalitat que es mesuressin amb urgència les emissions, sobre tot a l’entorn de l’escola.La normativa europea apunta que les emissions màximes han de ser de 40 vols per metro, i la normativa de la generalitat és molt més restrictiva, situant-se als 27 vols per metro.

Desprès de saber-se els resultats, el regidor Patro Recober apunta que no hi ha d’haver motius de preocupació.

D’altra banda el regidor de medi ambient, destaca que Vilafranca s’ha sumat a un pla especial que promou la Generalitat i que disposarà ben aviat d’un mesurador permanent d’ones.Recober ha dit que encara s’ha de determinar la ubicació d’aquest mesurador permanent. D’altra banda l’ajuntament està a l’espera del resultat final de l’estudi general sobre les antenes de telefonia a Vilafranca que elabora Localred, no només per conèixer l’estat actual de la vila en aquesta qüestió , sinó sobre tot per preveure el futur, amb la implantació d’una nova generació de telefonia mòbil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: