Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La policia nacional ha detingut avui un veí de Vilafranca en el marc d’una operació contra el terror

En el conjunt de l’estat han estat 16 els detinguts en dues operacions. 11 estan relacionats amb la xarxa islamista de Al Zarqawi i la resta estan implicats en els atemptats de l’11-M.

A Vilafranca l’operació s’ha produït aproximadament a les 8 del matí. S’ha detingut al seu domicili a Abadelbaire Dahane, a la plaça Fèlix Mestre nº 9. Segons fonts de la policia, Dahane és marroquí, nascut a Tànger, té 33 anys y es dedicava habitualment al tràfic d’estupefaents. Era una contacte d’alguns dels principals dirigents de la xarxa islamista Al Zarqawi, ha participat en activitats de finançament a favor de l’organització terrorista, fent transferències de diners a altres objectius de la xarxa. La detenció s’ha fet amb la intervenció de diversos vehicles dels cossos especials de la policia nacional i ha cridat molt l’atenció de les persones que hi havia en aquell moment a la plaça Fèlix Mestre.Desprès de ser detingut se l’ha traslladat als jutjats de Vilafranca, a la Plaça del Penedès. Ha prestat declaració en poc més de 20 minuts i ha estat traslladat a Barcelona.

En aquesta operació també s’han detingut altres persones de Catalunya, Santa Coloma, i Barcelona. També s’han fet detencions a Madrid, València i Algeciras.Les investigacions es van iniciar el març del 2004 i han permès conèixer la implantació a diferents ciutats espanyoles d’un seguit de musulmans radicals que constituien una xarxa islamista de recolsament a la causa iraquiana, d’ideologia yihadista, amb conexions a diferents paisos d’Orient Mitjà , Magrib i el Regne Unit. Molts dels detinguts havien manifestat la seva voluntat de convertir-se en màrtirs de l’Islam.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: