Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El proper 20 de juny es realitzarà a Vilafranca la tercera Marató de donació de Sang

Seran 12 hores ininterrompudes en les que aquells que vulguin poden donar sang a Cal Figarot.

Aquesta iniciativa a banda d’augmentar el banc de sang té com a objectiu la conscienciació de la necessitat de donar sang.

El dilluns 20 de juny des de les 10 del matí i al llarg de 12 hores Cal Figarot serà l’espai on aquells que vulguin donar sang s’hauran d’adreçar. Ja des dels inicis d’aquesta iniciativa els Castellers de Vilafranca han col·laborat en la marató cedint l’espai per a organitzar la donació.

Els objectius d’aquesta marató a banda d’augmentar el banc de sang té coma objectiu principal la difusió de la necessitat i importància de la donació de sang per a poder gaudir del nivell assistencial del què disposa Catalunya.

En xifres fetes públiques a la roda de premsa es va constatar que Vilafranca és una de les poblacions que està per sota de la mitja de donacions. Fet produït per un estancament en les donacions i un creixement ràpid de la població. Les dades es fixen en 37 donacions per cada 1000 habitants.

A la roda de premsa es recordava la importància de ser conscients de la necessitat de tenir un banc de sang i teixits important per al bon funcionament a nivell assistencial. I la importància d’aquestes campanyes per apropar als indecisos a la donació. A banda d’aquesta marató i de manera periòdica una unitat mòbil es desplaça de manera regular a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: