Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern municipal d’Olèrdola decideix reincorporar al servei de vigilància a dos funcionaris amb l

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olèrdola ha decidit reincorporar al Servei de Vigilància municipal, des d’aquest dilluns, els dos funcionaris dedicats els darrers mesos a realitzar tasques de bombers voluntaris.

Segons indicava l’alcalde, Josep Tort, amb aquesta decisió es prioritza la seguretat ciutadana.

L’alcalde ha recordat que l’actual govern va decidir donar llibertat als dos funcionaris per a dedicar-se a l’impuls i consolidació del servei d’emergències. Aquesta decisió es condicionava al fet que s’obtingués el reconeixement del Parc de Bombers Voluntaris i s’assolís, amb la col·laboració d’altres administracions, un finançament que permetés reduir la inversió dedicada per l’Ajuntament. Tort indicava que s’havia aconseguit reduir la despesa a través d’un conveni amb Generalitat i Diputació que garanteix, durant l’estiu, el manteniment del camió de bombers de l’Ajuntament així com el personal per a que resti operatiu el servei al municipi durant aquesta època de l’any. Amb tot, assenyalava que el Parlament català havia rebutjat una proposició no de llei que instava el reconeixement del Parc de Bombers Voluntaris d’Olèrdola.

Tort destacava que, a més dels dos funcionaris ara reincorporats al servei de vigilància, 6 persones més han estat formades a l’escola de bombers de la Generalitat i, en els propers mesos, se’n preveuen formar a 7 més, permetent així que siguin cada vegada més els efectius capacitats per a entrar en servei amb el camió de bombers municipal.

Tort ha destacat que el govern municipal, lluny de plantejar-se el tancament, ha refermat el seu compromís amb al manteniment i desenvolupament d’aquest servei. Com a exemple d’aquest compromís recordava que l’Ajuntament, en aquest 2005, aporta un total de 7.500 euros en concepte de formació, equipament, assegurances i gratificació als voluntaris. Unes aportacions a les que cal afegir les derivades del manteniment del camió de Bombers, que compten amb la col·laboració de la Generalitat a l’hora de finançar la despesa en combustible. Des de l’any passat, l’Ajuntament també ha cedit als bombers voluntaris un espai a la nau municipal de Sant Pere Molanta, assumint les despeses, superant així les deficiències d’espai que fins llavors tenien a les dependències de l’Ajuntament.

D’altra banda, amb la reincorporació dels dos funcionaris, el servei de vigilància d’Olèrdola passa a tenir 6 vigilants operatius. L’alcalde indicava que, tot i que les seves funcions en matèria de seguretat són molt limitades, la presència de vigilants al municipi és dissuasòria i permet identificar problemàtiques per a que des de l’Ajuntament es pugui actuar amb eficàcia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: