Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha adjudicat els treballs de redacció del projecte definitiu del nou Aud

L’empresa adjudicatària és el gabinet d’arquitectes de Xavier Fabré i Lluís Dilmé, el mateix equip que va realitzar l’avantprojecte inicial d’aquest espai per encàrrec de la Diputació de Barcelona.

L’experiència d’aquest gabinet, que treballarà en equip amb l’enginyer especialitzat en temes acústics Higini Arau, és remarcable en aquest tipus d’equipaments: Teatre del Liceu de Barcelona, el teatre "La Massa" de Vilassar de Dalt, Teatre Scala de Milà o el Teatre Auditori de Lleida. Un cop presentats els avals corresponents per part de l’empresa adjudicatària, aquesta ja està treballant en el que ha de ser el projecte definitiu i que es preveu que estigui llest a principis d’estiu. Cal dir que aquest projecte ha estat fruit de diverses reunions que el Servei de Cultura ha mantingut amb entitats del municipi vinculades al món de la música i el teatre. També s’han fet consultes a directors d’orquestra, escoles de música i formacions de música clàssica. Per últim també s’han visitat diferents auditoris del territori i altres de fora de Catalunya.

En el projecte definitiu es volen diferenciar dos espais de forma clara. Per una banda, l’espai destinat a entitats en el qual hi haurà una sala de petit format amb un clar tarannà polivalent i d’usos diversos.

Es tracta d’una sala molt flexible que doni molt de joc a les entitats. També hi haurà una sala per assaig de dansa, diverses sales d’assaig per entitats, sala de reunions, armaris i magatzems.

L’altre espai és la sala gran que té un format d’auditori amb unes acústiques molt acurades. En definitiva és un espai que té un ús principalment destinat a activitats musicals i però també a altres finalitats. El pressupost definitiu del projecte serà de 3.200.000 euros i, un cop adjudicades les obres, es preveu la finalització de l’equipament per la primavera del 2007.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: