Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca va presentar ahir al Parlament els resultats del projecte Emergim

Marcel Esteve va comparèixer davant la comissió de política social del Parlament per fer balanç d’aquest projecte de l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport dels de Manresa, Igualada i Vilanova.

En el projecte hi participen també els ajuntaments de n total de 214 dones de la neteja han pogut regularitzar la seva situació laboral, 89 de les quals han aconseguit bonificacions del 50% en la quota de la Seguretat Social. Aquest és el balanç del projecte Emergim, que es va iniciar a mitjans del 2001 i finalitza aquest any.

Marcel Esteve va proposar als diputats que sigui a partir d’ara el govern de la Generalitat qui apliqui les iniciatives arreu de Catalunya. La iniciativa ha costat gairebé 1,7 milions d’euros, la meitat dels quals provenen del Fons Social Europeu, a través de la iniciativa Equal. A més de la regularització laboral, Emergim també ha tingut en compte la formació dels treballadors de la llar.

L’impacte que ha tingut la iniciativa en els quatre municipis es fa evident sobretot amb una dada: gairebé 1.100 persones n’han demanat informació, una xifra important si es té en compte les dificultats per arribar fins a les treballadores del sector. Els promotors del projecte van rebre ahir a la tarda la felicitació unànime de tots els grups del Parlament.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: