Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ahir es va presentar a la Biblioteca Torras i Bages l’Agenda Llatinoamericana Mundial 2005

Sota la organització de Vilafranca Solidària, es va dur a terme aquesta presentació que tenia com a convidat l’escriptor i periodista del Baix camp, Xavier Joanpere.

Joanpere ha estat durant molt de temps a Llatinoamèrica i coneix perfectament la realitat d’aquests països. Des de Vilafranca Solidària volien comptar amb el seu testimoni per obtenir una visió en primera persona de la situació econòmica i social que es viu als països del centre i del sud del continent americà.

L’Agenda Llatinoamericana va ser creada per Pere Casaldàliga des de la selva del Brasil i funciona com a pont entre el nostre món i el món llatinoamericà. Es tracta d’una radiografia de l’àrea del centre i del sud d’Amèrica i té l’objectiu de ser un llibre de referència, ja que compta amb articles de pensadors d’arreu del món. Cada any té una temàtica diferent. Enguany, el tema central és la influència de l’imperi nord americà en aquests països.

L’agenda també contempla la història dels pobles indígenes i les diferents mans per les quals han passat. Sempre han estat esclavitzats per diferents imperis: primer l’espanyol, després el portuguès i ara el nord americà. Joanpere parlava del sud del continent com a convalescent i, segons les seves paraules, a vegades a la UVI, especialment pel fet que no es tracta d’un continent pobre, sinó d’un continent empobrit per les empreses estrangeres.

L’agenda Llatinoamericana mundial 2005 es pot comprar a Vilafranca a les llibreries Odissea i Cuscó, a la papereria Biosca o a les botigues de comerç just Aram Món alternatiu i Pangea comerç just.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: