Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els regidors de l’anterior consistori defensen la seva gestió, davant del Pla de Sanejament

L’oposició considera que ha existit “deixadesa” i “inexperiència” per part de l’actual govern i fan una crida per a treballar pel municipi.

Els onze regidors al complert de l’ajuntament d’Olèrdola durant la passada legislatura van convocar aquest dilluns una roda de premsa per a donar a conèixer la seva discrepància amb l’actual govern municipal en motiu de la interpretació que s’ha donat de la situació econòmica de l’Ajuntament.

L’exalcalde d’Olèrdola, Josep Mir, va manifestar que tot l’anterior consistori participava en la roda de premsa per reivindicar-se. Mir va declarar sentir-se satisfet d’haver encapçalat un equip que va dedicar esforços i coneixements per a treballar pel municipi. Va voler tranquil·litzar als veïns sobre la situació econòmica i va valorar que el deute era assumible.

Pere Bertran, de CiU, va indicar que el pla de sanejament era producte del romanent negatiu de només 2.100 euros amb que es va tancar el pressupost de 2003. Per Bertran, aquesta quantitat s’hagués pogut preveure abans de tancar l’any i no hagués calgut el pla de sanejament.

Bertran va recordar que l’endeutament de l’Ajuntament era del 81%, dins dels límits permesos, i va indicar que els ingressos s’havien reduït sobretot per la pèrdua de la recaptació de l’IAE. Per la seva banda Manel de La Cruz, del PSC, va valorar que l’auditoria detectava deficiències administratives fruit del dia dia i d’haver prioritzat la solució dels problemes.

Per de la Cruz, al pla de sanejament s’hi arriba per la inexperiència de l’actual govern.

El portaveu del PSC va fer una crida a passar pàgina del que es va fer la passada legislatura, mirar el futur i treballar pel municipi.

Jordi Alonso, del PP, va interpretar que l’Equip de govern buscava en l’auditoria una altra cosa que no han trobat perquè no hi era. Per Alonso, l’auditoria demostra que s’havien fet inversions. Va qualificar com a desmesurades les pujades d’impostos i va valorar que el govern es tanca a recursos que podria generar el municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: