Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salvem el Penedès critica la passivitat del govern de Vilafranca respecte la base de muntatge

La plataforma afirma que els esforços de l’actual Equip de govern, han anat molt més a argumentar la impossibilitat de fer res per aturar la base que no pas a esbrinar les formes legals d’aturar-la.

Salvem el Penedès, una vegada celebrats el debat i el Ple, considera que l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Vilafranca, anterior a l’actual, es a dir el governat pel PSC en minoria, tenia coneixement de la intenció de la Instal·lació a Vilafranca de la Base de Muntatge, com a mínim al mes de gener de 2004, encara que en dos ocasions anteriors, 2002 i novembre 2003, es publiquen al BOE condicions relatives a la Base de Muntatge, i no hi ha cap funcionari de l’Ajuntament que es doni compte, i no consta s’hagi pres cap tipus de mesura al respecte.

La plataforma ciutadana ha emès un comunicat en el que en primer lloc agraeix la col·laboració dels partits que varen participar en el debat celebrat al Museu. També lamenten l’actitud covard dels partits que formen part de l’Equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca, que no van debatre la situació fora del marc del Ple. La plataforma es decanta per pensar que es tenia coneixement de la base al 2002 i que possiblement hagi estat moneda de canvi en alguna de les negociacions.

Tant es així que malgrat quan al Ple es va manifestar la forma legal de fer-ho, no es va voler comprometre l’Alcalde, demostrant una vegada mes que no te cap intenció d’aturar la base.

Segons els membres de Salvem el Penedès l’únic que ha quedat palès es que amb l’excusa de la inevitabilitat d’un projecte que ve imposat per Madrid, l’equip de govern, sense tenir en compte la moratòria signada en el seu moment respecte del desenvolupament de la comarca a l’espera del Pla Director, en comptes d’oposar-se, negocia el seu impacte inicial i proposa una alternativa mitjançant l’Estació de trens regionals, sense esperar dons a veure com aquesta es pot encabir en el Pla Director, i saltant-se la moratòria.

Així doncs, davant la situació generada i davant l’actuació de l’equip de govern, la plataforma demana que s’aturi la Base de Muntatge fent us de totes les armes legals possibles. També volen que s’exigeixi a Foment la tramitació legal per la base de manteniment, ja que no es troba ni en el propi projecte, i cal en el seu cas ser tramitada i que s’acceleri el procés de debat amb participació ciutadana, entorn del Pla Director abans que no sigui tard per dissenyar el futur de la nostra comarca, i es mantingui la moratòria.

També volen que s’impulsi l’aliança amb les comarques veïnes, Baix Penedès, Garraf i Anoia, per aturar la pressió que s’exerceixi des de l’Àrea Metropolitana, si cal amb la proposta de creació de la vegueria pròpia. I per tot això fan una crida a les persones que sota aquestes idees vulguin defensar la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: