Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IEC ha presentat a Vilafranca el Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya

El llibre recull més de 40 mil topònims, sobre tot noms de nuclis de població però també els principals rius i muntanyes de Catalunya i els situa en el mapa, amb una breu referència.

Joan Anton Rabella, tècnic de l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans i membre de la Comissió de Toponímia de Catalunya, va explicar el procés d’elaboració del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya i en va presentar les característiques principals.

També va apuntar que l’estudi es va elaborar per encàrrec del Parlament de Catalunya i que va començar de forma pilot a la comarca de l’Alt Penedès. El Nomenclàtor és una obra de referència per a l’edició de cartografia, retolació, guies de viatge i altres productes informatius. Conté 1.278 pàgines de cartografia, mapes municipals i altres informacions complementàries.

La presentació, es va fer divendres al vespre a la sala d’actes del Col·legi Sant Elies, organitzada per l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Centre de Normalització Lingüística Alt Penedès-Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: