Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament dels Monjos continua treballant per la recuperació de la memòria històrica

Aquest projecte per recuperar la memòria històrica d’aquest període està coordinat pels historiadors Ramon Arnabat i Daniel Sancho.

Després de l’èxit obtingut en les Jornades Europees del Patrimoni dedicades a la Guerra Civil, l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, ha decidit impulsar un projecte per recuperar la memòria històrica d’aquest període coordinat pels historiadors Ramon Arnabat i Daniel Sancho. L’ajuntament vol recuperar els espais i qualsevol tipus de material de la Guerra Civil, d’una banda, i de recuperar la memòria de les persones que van el conflicte, de l’altra. El projecte vol incidir sobretot en aquest segon punt, donat que cada vegada hi ha menys testimonis vius que puguin aportar dades sobre aquests anys.

La idea consisteix en fer diverses reunions de treball amb persones del municipi que van viure la guerra i la postguerra. Les trobades servirà perquè els propis protagonistes intercanviïn experiències i aportin dades sobre les seves vivències i records. Aquestes dades seran recollides pels historiadors Ramon Arnabat i Daniel Sancho que seran els encarregats de coordinar el projecte. Un cop feta aquesta tasca, la intenció és que aquest material es publiqui en una nova entrega dels Quaderns de Divulgació Local que edita l’Ajuntament.

Estan convidades a participar en el projecte totes aquelles persones del municipi i de la comarca que puguin aportar material sobre la Guerra Civil o bé els seus records. Per fer-ho es poden posar en contacte amb l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos trucant al 93 898 02 11.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: