Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest any s’han fet 49 denúncies a l’Alt Penedès per casos de violència contra les dones

Ahir es van presentar els actes que s’organitzen a Vilafranca aquest mes de novembre en commemoració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que oficialment se celebra el 25 de novembre.

La regidora responsable del Pla per la Igualtat, representants del Casal de la Dona, del Col.lectiu Dona i diverses entitats que participaran en els actes van celebrar una roda de premsa.

En el transcurs d’aquest acte es va donar a conèixer la crua realitat d’aquesta problemàtica social que afecta també de forma evident la societat vilafranquina i penedesenca. A l’Alt Penedès s’han comptabilitzat des del gener fins a l’octubre d’aquest any 49 denúncies i s’han detingut 38 homes. A Vilafranca en concret han estat 32 les denúncies i 26 els detinguts.

Davant d’aquesta situació les institucions fan un esforç per les mesures de prevenció en l’àmbit de l’ensenyament. En concret per exemple a Vilafranca aquest mes de novembre es fan tallers en els instituts Alt Penedès i Milà i Fontanals.

En relació als actes que s’han organitzat per la commemoració del 25 de novembre es farà una conferència al saló de sessions de l’ajuntament.

Tot seguit a la Plaça de la Vila, Amnistia Internacional farà una recollida de signatures. Les signatures són en suport a la campanya d’aquesta ONG “Prou violència contra les dones”.

La conferència al saló de sessions estarà protagonitzada per el catedràtic de ciències polítiques de la Universitat Autònoma, Joan Subirats, que parlarà de “quina és la societat que genera la violència contra les dones”.

També a la plaça de la Vila el mateix dia 25 els Xicots i els Falcons de Vilafranca faran un pilar i desplegaran una pancarta amb el lema “Prou violència contra les dones”. I es farà una encesa d’espelmes. L’espai ‘En clau d’igualtat’ del programa ‘La Plaça’ de Ràdio Vilafranca tractarà de la violència de gènere i la biblioteca Torras i Bages exposarà una mostra de llibres sobre aquesta temàtica. L’endemà, divendres 26 de novembre, el Col.lectiu Dona organitza un concert de gospel a la basílica de Santa Maria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: