Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els pagesos volen el gasoil al preu del raïm i el raïm al preu del gasoil

Divendres al matí els pagesos de la comarca es van manifestar divendres a Sant Sadurní, per tal de reclamar un gasoil professional per al sector.

Els pagesos van protestar per la manca d’acord en les converses amb el ministeri per tal d’assolir uns ajuts més equilibrats. Amb aquest motiu Unió de Pagesos ha reunit els afiliats a Sant Sadurní, i també relacionar la queixa amb la problemàtica que es viu a la nostra comarca amb el preu del raïm.

Per això, la pancarta que encapçalava la manifestació diu per lema “Volem el vi al preu del gasoil i el gasoil al preu del vi”. Darrera de les demandes sobre el gasoil hi ha la reclamació d’un gasoil professional, amb una rebaixa dels impostos que es paguen per aquest concepte.

De fet van ser més de 50 tractors els que es van reunir al costat del cementiri de Sant Sadurní a les 9 del matí, per fer primer un bon esmorzar i després, cap a 2/4 de 12 del matí sortir en marxa lenta cap a Freixenet i Codorniu, i deixar mostra de les seves protestes. En les converses amb el ministeri s’havia arribat a una subvenció de 0’6 cèntims d’euro per litre, que no satisfà els sectors agraris de l’estat, per aquest motiu divendres les concentracions i marxes de tractors van ser generals arreu.

Des de Unió de Pagesos es reclama a l’actual govern del PSOE a Madrid que escolti les demandes d’aquest sector, que porten reclamant aquest gasoil professional i les rebaixes en impostos que comporta des de l’any 200; i que no han aconseguit bona sintonia fins ara. Josep Esteve, coordinador comarcal d’Unió de Pagesos, comentava també que calia que els polítics fossin més coherents, ja que l’any 2000 els socialistes deien donar recolzament a les seves demandes.

La subvenció d’una part del combustible es pot fer, segons la legislació europea, però el sector pagès té por que aquests diners puguin minvar altres possibles ajuts que en cas de necessitat poguessin arribar d’Europa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: