Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple sobre la base de muntatge va constatar les diferències entre el govern i l’oposició

El ple va generar gran expectació, el saló estava ple de gent amb ganes d’escoltar les explicacions dels grups municipals.

El ple va generar gran expectació, el saló estava ple de gent amb ganes d’escoltar les explicacions dels grups municipals. Després de dues hores i mitja de sessió extraordinària de ple per tal de parlar sobre l’actuació de l’equip de govern en relació a la base de muntatge del TGV a Vilafranca, l’única cosa que va quedar clara és la poca connexió que existeix entre els grups de l’oposició i l’equip de govern sobre aquest tema. CiU, PP i CUP, que havien demanat la sessió, no van sortir del ple amb el convenciment d’haver rebut respostes de l’equip de govern a les seves preguntes.

De fet, el ple s’havia estructurat en base a preguntes relacionades amb saber la data en què l’equip de govern va conéixer la decisió d’instal·lar la base de muntatge, o saber perquè no es va exigir el compliment dels requisits legals. El govern va distribuir entre els portaveus municipals un document per escrit en el que es donava resposta a tots els punts de l’ordre del dia i en el que s’explica que l’ajuntament s’ha mostrat en contra de la base i que davant la imposició es busca la negociació amb el conveni per minimitzar l’impacte de la base.

Per la seva part CiU va distribuir entre el públic un full en el que denunciava enganys per part de l’equip de govern.

El regidor d’Urbanisme, Josep Colomé i l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, amb el cap del grup de CiU Pere Regull van centrar gran part del debat, deixant clar que era difícil que poguessin arribar a algun acord.

Hi va haver contades intervencions d’Otger Ametller de la CUP i Josep Ramon del PP per intentar fer alguna pregunta més concreta, i els regidors d’ERC no van intervenir en cap moment.

L’equip de govern es mostrava satisfet de la feina feta, i l’oposició va refermar que havia perdut la confiança en l’equip de govern i que tenien la sensació de que se’ls havia amagat informació relacionada amb tot el procés.

Al final, Pere Regull va plantejar que per coherència política davant de tot el que havia passat, el regidor d’Urbanisme hauria de presentar la seva dimissió.

Josep Colomé va respondre que la política de CIU consistia en demanar dimissions i responsabilitats de forma constant, i buscant sobre tot el ressò mediàtic. Va recalcar que la voluntat de l’equip de govern era treballar des del diàleg amb la resta de forces polítiques, però que sobre tot en el cas de CiU era molt difícil.

Otger Ametller, el regidor de la CUP va considerar que després de tot el que s’havia dit en el ple quedava clar que el PSC havia enganyat a la resta de formacions polítiques.

Per la seva part el regidor del PP, Josep Ramon, va afirmar la seva voluntat de treballar des del diàleg, però va criticar la falta de transparència per part de l’equip de govern.

Finalment l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, es va comprometre a crear una comissió de seguiment específica sobre les obres del TGV .

En el transcurs del ple Pere Regull va afirmar que amb la legislació actual és possible paralitzar les obres per part de l’ajuntament i va demanar que es fes ús d’aquest recurs legal. L’alcalde va dir que els serveis jurídics municipals estudiarien aquesta questió.

Al final del ple Ramon Xena d’ERC va explicar els motius del seu silenci.

Xena va dir també que caldria estudiar la possibilitat legal d’aturar les obres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: