Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Foment preveu la finalització del soterrament i cobertura de les vies a Vilafranca pel 2007

L’alcalde de Vilafranca ha avançat avui que les previsions de calendari amb les que treballa el GIF situen la finalització de les obres per l’any 2007.

Marcel Esteve s’ha mostrat també molt satisfet pel darrer anunci del conseller de política territorial, Joaquín Nadal, explicant l’aportació de 8 milions d’euros per finançar la cobertura de les vies. Un quantitat que sumada als 12 milions d’euros del crèdit sol·licitat per l’ajuntament i els 10 milions ja compromesos en diferents operacions urbanístiques garanteixen al 100 per 100 el finançament de les obres.

L’alcalde de Vilafranca recorda que no fa pas massa anys el fet de cobrir les vies al mateix moment que s’executaven les obres de l’AVE es considerava una utopia i avui ja és una realitat. En aquest sentit ha destacat que les obres continuen el seu ritme i que el calendari previst per el ministeri és de tres anys d’execució.

La seguretat de tenir el finançament garantit per la cobertura de les vies del tren, i els terminis plantejats per el ministeri fan que l’ajuntament es comenci a plantejar ara el procés de debat públic que pot determinar els usos urbanístics que haurà de tenir la nova superfície que tindrà Vilafranca a disposició. Un nou eix de centralitat per la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: