Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat Roberto Labandera afirma que la comarca rebrà 29 milions d’euros dels pressupostos

En resposta a les declaracions de la setmana passada del diputat convergent Joan Raventós, avui el socialista Roberto Labandera ha explicat les xifres del pressupost de la Generalitat.

Segons Labandera, CiU no ha interpretat correctament les partides pressupostàries. Si bé és cert que les xifres comptabilitzades en el pressupost son de 13’4 milions d’euros, Labandera ha explicat que cal sumar-hi tot una sèrie de partides que no formen part de la inversió ordinària i que per tant no hi son reflectides.

En aquest sentit va parlar del conveni per la cobertura de les vies a Vilafranca, els nous jutjats a la capital de l’Alt Penedès o diversos equipaments escolars. Sumades aquestes quantitats, la inversió seria de 29 milions d’euros.

El diputat socialista també ha especificat que respecte l’any passat aquesta inversió representa un augment del 31%, i es va reafirmar en que les pressupostos de l’actual govern de la Generalitat tenen un mercat caire social, apostant per la sanitat, l’ensenyament i l’habitatge. Labandera també ha comentat que la inversió per ciutadà a Catalunya ha augmentat amb el govern del PSC.

Finalment, Labandera ha apuntat que hi ha prevista una partida per alguns museus de Catalunya, entre els quals es troba el de la vinya i el vi de Vilafranca. També ha comentat que l’actuació global a la C-15, en que hi ha alguns trams a la nostra comarca, no s’ha inclòs en el pressupost però que la voluntat del govern és abans de la propera primavera decidir quina és la inversió que s’hi ha de fer.

Des del PSC també s’ha volgut respondre a l’acusació de la pujada de la taxa de l’aigua, tot dient que únicament afectarà als consums que superin els normals d’una família, i que cal recordar que els dèficits que pateixen alguns serveis, com pot ser l’agencia catalana de l’aigua o la sanitat, son fruit dels anteriors governs de CiU.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: